Top menu

voegen schoonmaken is niet moeilijk met de juiste middelen

Voegen schoonmaken is belangrijk voor een fraaie vloer.

Benieuwd hoe?

voegen schoonmaken is niet moeilijk met de juiste middelen

Voegen schoonmaken een noodzakelijke klus voor de mooie uitstraling van je vloer.

Bij veel vloeren zijn vieze voegen een verstoring van het fraaie uiterlijk van de vloer. Over het algemeen ziet de vloertegel er fraai en schoon uit, de voegen zijn vaak bijzonder vervuild. Vieze voegen schoonmaken is een schoonmaak klus die vaak achterwege blijft omdat men meestal niet weet hoe het probleem op te lossen. Voegen schoonmaken vraagt om een andere aanpak dan het schoon maken van de vloer zelf. Tijdens het moppen of dweilen van een vloer wordt er op de rand van de tegel iedere keer een deel van het vuil van de mop afgeschraapt. Dit vuil blijft in de voeg achter na het ‘schoonmaken’ van de vloer. Het vuil in de voegen bouwt zich op na elke schoonmaak beurt.

Goede materialen voor het beste resultaat.

Vieze voegen schoonmaken kan grotendeels voorkomen worden door vooraf aan het schoonmaken de vloer te stofzuigen. Daarnaast is het belangrijk de vloer met de juiste hulpmaterialen schoon te maken. Zijn de voegen al vervuild dan is het zaak de vloer een grote schoonmaakbeurt te geven. Het is even een klus, als je deze serieus uitvoert dan heb je wel weer een fraaie vloer. Om vieze voegen schoon te maken heb je een ontvetter nodig. Als je de juiste hoeveelheid ontvetter hebt gedoseerd in water, ga je met deze oplossing de vloer schrobben met extra aandacht voor de voegen. Laat de oplossing een minuut of 10 inwerken en schrob de vloer dan nog een keer. Aansluitend het water met vuil wegnemen door het te zuigen met een waterzuiger of eventueel weg te nemen met een dweil. Na deze handeling is het een goede zaak de vloer nog een keer te schrobben met schoon water en droog te zuigen om het laatste vuil en zeepresten weg te nemen.

Voegen schoonmaken is een klus, als je het op bovenstaande manier uitvoert heb je echter wel een goed resultaat. Een schone vloer.

Zo dus!
+
Play
Timeline
Volume
FS