Top menu

vieze voegen schoonmaken, met optimaal resultaat

Wil jij ook schone voegen?

Benieuwd hoe?

vieze voegen schoonmaken, met optimaal resultaat

Vieze voegen zijn een enorme verstoring van het fraaie uiterlijk van een tegelvloer of een mooie tegelwand in de badkamer. Vieze voegen schoonmaken is een behoorlijke klus. Het is beter vieze voegen te voorkomen. Vieze voegen ontstaan door slecht of te weinig schoonmaken. Vieze voegen in bijvoorbeeld een plavuizen vloer ontstaan doordat een vloer nat wordt schoongemaakt en de vloer vooraf niet stofvrij wordt gemaakt. Ook kan het zijn dat de voegen vies worden door te veel schoonmaakmiddel te gebruiken of met een vuile mop te werken. Vieze voegen in de badkamer ontstaan door een combinatie van huidvet, kalkzeep en kalk. Door de vochtige omgeving in de badkamer zijn de vieze voegen vaak een gevolg van schimmelvorming. Vieze voegen schoonmaken in de badkamer gebeurt vaak met bleekwater. Vieze voegen schoonmaken met bleekwater is niet echt schoonmaken. Het vuil wordt gebleekt in plaats van weggenomen, daarnaast is bleekwater zeer milieu belastend.

Vieze voegen schoonmaken er zijn betere methoden.

Vieze voegen kun je het beste schoonmaken met een ontvetter. Om de voegen in de badkamer schoon te maken zet je de tegels met een schuurspons van beneden naar boven in met een oplossing van de ontvetter. Schuur daarbij de tegels en de voegen goed op. Laat nu alles ongeveer 10 minuten in de week staan en schuur dan met name de voegen nog een keer goed. Spoel hierna alles goed af, het liefst met koud water. Zit er nog vuil in de voegen herhaal het behandelen met de ontvetter dan nog een keer.

Heb je vieze voegen tussen vloertegels dan gebruik je ook een ontvetter. In dit geval gebruik je bijvoorbeeld een luiwagen voor het schrobben van de vloer.

Zo dus!
+
Play
Timeline
Volume
FS