Top menu

Vies vaatdoekje

vies vaatdoekje

Hoe vaak vervang jij een vies vaatdoekje?

Gelukkig zijn de meeste mensen zich er van bewust dat een vaatdoekje regelmatig moet worden vervangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er ook nog veel mensen zijn, die zich er niet van bewust dat een vaatdoekje een broedplaats is voor bacteriën. Vooral tijdens warm weer vindt er een explosieve groei aan bacteriën plaats in je vaatdoekje op het aanrecht.

Hoe herkenbaar is dit voor jou? Na het eten wordt de tafel afgenomen en met een ‘schone’ kant van het doekje wordt nog even de mond van de kinderen afgeveegd.

vies vaatdoekje

Een gebruikt vaatdoekje bevat gemiddeld 3,1 miljoen bacteriën. Vervang elke dag het doekje op je aanrecht voor een schoon doekje. Heb je net kip gesneden en je aanrecht schoongemaakt, vervang het vaatdoekje dan direct.

Onderzoek heeft uitgewezen dat in een studentenhuis het gemiddelde aanrechtdoekje 8 miljard bacteriën huisvest. Zou dat het zijn wat daar bewoog op het aanrecht?

Vies vaatdoekje

Eén reactie

  1. J.G.M.T. 12 augustus 2015 at 20:22 #

    Ik heb mij nooit gerealiseerd dat het echt zó vuil werd.
    Gelukkig heb ik een grote stapel microvezeldoekjes in de kast liggen en gaat het doekje bij ons elke avond richting de wasmand.

Geef een reactie

Controle code * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.