Top menu

Toilet schoonmaken

Maak jij het toilet hygiënisch schoon? Of ruikt het alleen maar fris?

Benieuwd hoe?

Toilet schoonmaken

Na het toilet schoonmaken is het de bedoeling dat het toilet schoner is dan voor de schoonmaak. Binnen de professionele schoonmaak branche worden er vaak bacteriologische metingen gedaan na het toilet schoonmaken. Wat blijkt: heel vaak is het toilet na het toilet schoonmaken viezer dan voor het toilet schoonmaken. Wat is hiervan de oorzaak?

  • Het toilet wordt schoongemaakt met vieze schoonmaakdoekjes
  • Het toilet wordt in de verkeerde volgorde schoongemaakt. Het is echt waar, er zijn mensen die bij het toilet schoonmaken beginnen met het schoonmaken van de toiletpot en vervolgens met hetzelfde doekje de wastafel schoonmaken.
  • Het schoonmaakdoekje wordt uitgespoeld in de emmer met water en schoonmaakmiddel en uitgeknepen. Vervolgens wordt het toilet verder schoongemaakt. Het doekje wordt weer uitgespoeld en weer uitgeknepen. Het water is al lang niet meer schoon. Vanaf dit moment is het niet meer toilet schoonmaken, maar het toilet vuil maken. Het probleem bij het schoonmaken van het toilet is dat de meeste vervuiling onzichtbaar is. Zou het vuil zichtbaar zijn dan zou er veel beter nagedacht worden dat bij het toilet schoonmaken, er altijd gewerkt dient te worden van minder vervuild naar meer vervuild.

Het is dus van groot belang, om een hygiënisch schoon toilet te krijgen, er volgens een vaste volgorde wordt gewerkt.

Zo dus!
+
Play
Timeline
Volume
FS