Top menu

tegels reinigen kan makkelijker

Tegels reinigen met een beter eindresultaat.

Benieuwd hoe?

tegels reinigen kan makkelijker

Veel schoonmaakmiddelen volstaan niet bij het tegels reinigen.

Tegels reinigen is een veel gebruikte zoekterm in verschillende fora die over schoonmaken gaan. Als je kijkt naar de adviezen die worden gegeven bij het tegels reinigen dan betreft het in de meeste gevallen huishoudelijke tips. Sommige tips over het tegels reinigen zijn best wel bruikbaar, maar er zitten ook vele tips bij die het probleem alleen maar zullen verergeren. Het ligt er natuurlijk aan om wat voor een tegels het gaat. Tegels aan de wand in een badkamer worden op een andere manier gereinigd dan tegels op een vloer. Veel adviezen die worden gegeven bij het tegels reinigen, zijn gebruik te maken van groene zeep. Groene zeep is een ouderwets middel dat beter niet gebruikt kan worden bij het reinigen van tegels. Het laat een laagje achter dat er vaak streperig en vlekkerig uitziet.

 

Gebruik bij het tegels reinigen een professioneel schoonmaakmiddel voor een beter resultaat.

Als tegels er vlekkerig of streperig uitzien dan zit er een laagje op de tegels. Dat laagje moet verwijderd worden om de tegels er weer stralend uit te laten zien. Vaak gebruiken mensen bij het tegels reinigen dan meer van het bestaande schoonmaakmiddel om het probleem op te lossen. Echter wat het probleem heeft veroorzaakt is niet het middel dat het probleem zal oplossen.

Er zal een basis reiniging uitgevoerd moeten worden om de tegels goed te reinigen. Gebruik hiervoor een ontvetter. Met de ontvetter wordt het opgebouwde laagje verwijderd. Het beste is om de vloer te schrobben met een oplossing water/ontvetter en daarna de vloer droog te zuigen met een waterzuiger. Al het vuil wordt dan weggenomen. De vloer kan natuurlijk ook droog gemaakt worden met een dweil, nadeel is dat een deel van het vuil dan in de voegen achterblijft. Bij het tegels reinigen wil je natuurlijk ook schone voegen als resultaat, heb je geen waterzuiger dan zou je er één kunnen huren. Na het reinigen van de tegels is het zaak de tegels goed te gaan onderhouden met een professioneel mopsysteem.

Zo dus!
+

 

 

Play
Timeline
Volume
FS